Welcome to Viewpro UAV Shopping Mall!

未标题-1897546
My Wishlist 0 item(s)

Camera

1. Q: The image quality of SONY EO camera is partial white and light in color

Answer: Send following serial commands to change:

Defog high:  81 01 04 37 02 03 FF  

Colour light:  81 01 04 49 00 00 00 0E FF

Colour deep:  81 01 04 4F 00 00 00 0E FF

Save settings:  81 01 04 3F 01 7F FF 

2. Q: How to query camera status?

Answer: F series:

Photograph /record action command: 81 01 04 68 xx FF

xx =:

01 Take a photo

02 Start record

03 Stop record

04 Reverse recording status

05 Switch to record mode or picture mode

Query video/photo status: 81 09 04 68 FF

Camera feedback:

81 09 04 68 00 FF  Stop recording

81 09 04 68 01 FF  Recording

81 09 04 68 10 FF  Photo mode 

T series:

Query SD card status command:

7E 7E 44 00 00 8B 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 CD

Feedback:

BB 09 01 01 02 00 00 C8  Recording

BB 09 01 01 00 00 00 C6  Stop record 

3. External conversion for camera output

Answer: 1. Verify SDI to HDMI box (T series)

       2. Verify AV to HDMI box (QIR19, F series)

       3. Verify HDMI to AV module (Z-6KA7, Z-A7) 

4. SONY camera digital zoom

Answer:  81 01 04 06 02 FF  Turn on digital zoom

81 01 04 06 03 FF   Turn off digital zoom

81 01 04 36 00 FF   Combination mode

81 01 04 36 01 FF   Split mode

81 01 04 06 00 FF   Stop

81 01 04 06 27 FF   Tele

81 01 04 06 37 FF   Wide

81 01 04 46 00 00 0p 0q FF  Zoom in split mode

81 01 04 47 0p 0q 0r 0s FF   Zoom in combination mode 

Register/Temporary storage settings:

81 01 04 24 mm 0p 0q ff  setting

81 09 04 24 mm ff       query

90 50 0p 0p ff pp        pp is register setting value

D-Zoom: 52            pq is the value in the table

dtrhg (6)

5. Q: SONY camera automatic exposure and manual exposure

Answer:

81 01 04 3E 02 FF  Exposure compensation mode ON 

81 01 04 3E 03 FF  Exposure compensation mode OFF

81 01 04 0E 00 FF  Exposure compensation value reset

81 01 04 0E 02 FF  Exposure compensation value increase

81 01 04 0E 03 FF  Exposure compensation value decrease

81 01 04 4E 00 00 0p 0q FF Directly control exposure compensation position

pq: exposure compensation position

dtrhg (7)

6. Q: How to set and get the camera ID of the Viewpro gimbal camera?

Answer: The camera ID can be set up to 65,536 (0000h to FFFFh). Since this will be stored in the internal non-volatile memory, the data will be saved.

Set camera ID command package

Note: CAM_IDWrite — 81 01 04 22 0p 0q 0r 0s FF  pqrs: Camera ID (= 0000h to FFFFh)

Get the camera ID command packet feedback

Note: CAM_IDInq — 81 09 04 22 FF  90 50 0p 0q 0r 0s FF  pqrs: camera ID 

7. Q: Defog settings for cameras?

Case 1: SONY camera modules

Answer: CAM_Defog:   On 81 01 04 37 02 0p FF    p: Defog level (1: low, 2: mid, 3: high)

                   Off 81 01 04 37 03 00 FF

CAM_DefogInq: 81 09 04 37 FF

feedback:90 50 02 0p FF    p: Defog level (1: low, 2: mid, 3: high)

feedback:90 50 03 00 FF    Defog Off 

Case 2Z10N /Q10T /Z10TIR / Z10TL /Q10TIRM

Send: CAM_DefogInq 81 09 04 65 FF

Feedback:  90 50 02 FF  On

          90 50 03 FF  Off

Send: CAM_Defog Level Inq  81 09 04 65 10 FF

Feedback: 90 50 0p FF          p: Defog Level (0 ~ 2) 

8. Q: Z10N /Q10T /Z10TIR / Z10TL /Q10TIRM Digital Stabilizer

Answer:

Turn off the digital image stabilizer: 81 01 04 34 03 FF

Turn on the digital image stabilizer: 81 01 04 34 02 FF

Enquiry: 81 09 04 34 FF

Feedback:  90 05 03 FF  Off   

90 05 02 FF  On 

9. Q: Cannot control the camera?

Case 1: The F series camera cannot be controlled

Answer: Measure the serial port TX of the CONN board and the RX of the camera to see if the two points can be connected.

If it can be connected, make a special wire to test whether the camera serial port is valid or not. 

If it can not be connected, check where the wire is poorly connected or broken.

10. Q: Camera can not focus

Case 1: SONY camera could not focus at low times

Answer: Send the camera reset command: “81 01 04 3F 00 7F FF” 

11. Q: Camera HDMI output delay

Case 1: T series HDMI output

Answer:

Camera 30fps output, connected to tracker (SONY 7520), HDMI output regular delay

Models

Once

Twice

Third

Average

Mini Z10TIR / Z10TIRM

190ms

200ms

190ms

193.3ms

SONY 30X

230ms

240ms

230ms

233.3ms

Q10T/Z10TIR

120ms

80ms

110ms

103.3ms

 

Camera 60fps output,connected to tracker (SONY 7520), HDMI output regular delay

SONY 30X

160ms

160ms

160ms

160ms

Case 2: Q10F AV output delay

Answer: AV output regular delay is between 150~180ms. 

12. Q: No video stream output via video transmitter?

Case1: QIR19 has no video stream output via GCS of Skydroid H16/Herelink/…

Answer: The video transmitter do not support HDMI 576i format. 

13. Q: Camera specified zoom 0xpqrs value

Case1: Q10F / Z10F

Answer:

10x Optical Zoom Ratio & Pos

Times

0xpqrs value HEX

X1

0000

X2

22BE

X3

2D45

X4

3320

X5

371E

X6

3A12

X7

3C47

X8

3DDF

X9

3F64

X10

4000

Case2Q18F / Z18F

Answer:

18Optical Zoom Ratio & Pos

Times

0xpqrs value HEX

X1

0000

X2

18B0

X3

23A0

X4

29FE

X5

2E74

X6

31BC

X7

345A

X8

368A

X9

385F

X10

39F4

X11

3B53

X12

3C7F

X13

3D79

X14

3E41

X15

3EE6

X16

3F5E

X17

3FB8

X18

4000

Situation 3:Q30F / Z30F

Answer:

30x Optical Zoom Ratio & Pos

Times

0xpqrs value HEX

X1

0000

X2

17ff

X3

2222

X4

2834

X5

2c90

X6

2fd8

X7

327d

X8

34bd

X9

36b3

X10

3850

X11

39a3

X12

3ab7

X13

3ba5

X14

3c6d

X15

3d04

X16

3d81

X17

3df2

X18

3e4a

X19

3E95

X20.1

3ee0

X21

3f06

X22.3

3f38

X23.2

3f5e

X24.2

3f83

X25.1

3fa9

X26.2

3fce

X27.5

3fe7

X29

4000

X30

4000

Case 4: Z10TIR, Z10TL, Z10N, Q10T, Q10N and so on

Answer:

ZOOM Ratio

POS hex 0xpqrs

H FOV

V FOV

D FOV

EFFL

1X

0000

53

30

62

5.1

2X

1816

32.8

17.5

35

9.99

3X

240B

21.4

12.4

24.7

15.08

4X

2BC7

17

9.6

19.6

20.31

5X

31AB

13.6

7.6

15.6

25.3

6X

363D

11.4

6.4

13

30.2

7X

39B6

10

5.6

11.4

35.8

8X

3C65

9.4

5.1

10.6

40.74

9X

3E81

8.2

4.2

9

46.2

10X

4000

7.8

4

8.5

51

Case5: MiniZ10TIR/ Z10TIRM/ Q10TIR-35/ Z10TIR-35 and so on

Answer :

Zoom Ratio

Zoom Position Data(Hex)

H FOV(deg)

x1

0000

59.2

x2

18C3

32.8

x3

2430

22.2

x4

2B0C

16.9

x5

3049

13.6

x6

3430

11.5

x7

37CF

9.8

x8

3AAA

8.6

x9

3D86

7.7

x10

4000

6.7

Case 6: Z40K/ Z40KT/ Z40TIR/ Q40TIR Panasonic 4K camera module

Zoom ratio

35mm

f

D

16

9

H FOV

V FOV

Wide

30.8

70.17

62.95

38.00

2

61.6

38.70

34.04

19.54

3

92.4

26.35

23.07

13.10

4

123.2

19.92

17.40

9.84

5

154.0

15.99

13.96

7.88

6

184.8

13.35

11.65

6.57

7

215.6

11.46

10.00

5.63

8

246.4

10.03

8.75

4.93

9

277.2

8.92

7.78

4.38

10

308.0

8.04

7.01

3.94

11

338.8

7.31

6.37

3.59

12

369.6

6.70

5.84

3.29

13

400.4

6.19

5.39

3.03

14

431.2

5.74

5.01

2.82

15

462.0

5.36

4.67

2.63

16

492.8

5.03

4.38

2.47

17

523.6

4.73

4.12

2.32

18

554.4

4.47

3.90

2.19

19

585.2

4.23

3.69

2.08

Tele

626.0

3.96

3.45

1.94

Case 6: Q30T pro/ Q30TIR/ Q30TIRM pro etc SONY 30x camera module

Answer: please refer to the appendix.